Rectangle 54@2x.png
Rectangle 54@2x.png
Rectangle 54@2x.png
Rectangle 54@2x.png

DE INSTAGRAMROUTE VAN RSL

De instaroute #VANRSL, met sinds juni 15 nieuwe hotspots, gidst je via instagrammuren in winkels en outdoorinstallaties door het winkelcentrum. Dans jezelf door de Instaroute met onze Spotify-playlist en neem de beste foto’s in onze Instagrammable hotspots. Tussendoor even op adem komen, kan in een van de vele horecazaken waar je kan genieten van een drankje. Ook voor wie ’s avonds de dag wil afsluiten met een lekker etentje, is er keuze genoeg. Van een deftige bistro tot een tweesterrenrestaurant: kies waar je het meest zin in hebt.

HOE NEEM JE DE PERFECTE SELFIE?

Iedere installatie is ervoor gemaakt om foto’s te maken door iedereen die er langskomt. Wandel een winkel met instagrammuur binnen, de handelaar geeft je graag de juiste tips & tricks voor jouw ultieme foto! Deze instagramwaardige foto’s en/of video’s zet je op jouw sociale mediaprofiel. Belangrijk is om zeker de hashtags #INSTAROUTE #VANRSL te vermelden. Zo maak je kans op een overnachtingsbon ter waarde van 150 euro en een onvergetelijk weekendje Roeselare.  Vrienden en familie delen en liken de foto’s en gaan zo helemaal viraal! Extra likes scoor je met een originele, grappige of wie weet zelfs een onmogelijke selfie. Je ziet ze zo de hoogte ingaan!

ROUTEPLAN

Routeplannetjes zijn gratis te vinden in de deelnemende winkels en op diverse locaties zoals Koers - De Spil - Station - onthaal Stadhuis - balie Welzijnshuis - Ter Posterie - Arhus. 
Er is bovendien ook een route specifiek voor gezinnen met jonge kinderen. Zowel online als offline valt er zeker voldoende te ontdekken in Roeselare!

 

De digitale gids 'Lucas' (chatbot) begeleidt je langsheen de hotspots en verwijst ook graag door naar andere handels- en horecazaken in de buurt.

VOORDELIG PARKEREN

De gezellige shoppingsfeer komen opsnuiven kan zeker te voet of met de fiets. Wie met de auto Roeselare bezoekt, kan zoals steeds voordelig parkeren in de verschillende centrumparkings parking Ooststraat-Station (550 plaatsen), parking De Munt (200 plaatsen), Moermanparking (300 plaatsen), Wallenparking (350 plaatsen) en Parking De Spil. Het eerste uur is zelfs gratis. Daarna betaal je 1,25 euro per uur.

TOILET NODIG TIJDENS HET WANDELEN?

Voor wie een toilet nodig heeft tijdens het wandelen, zijn er twee mogelijkheden; bovendien wordt een extra openbaar toilet voorzien op de Botermarkt.
 
De HogeNood app
Met de HogeNood app vind je direct het dichtstbijzijnde toegankelijke toilet op je smartphone. HogeNood laat je de route naar het toilet zien en geeft beoordelingen van voorgaande bezoekers. Bij het selecteren van een toilet krijg je bovendien een overzicht over welke voorzieningen het toilet beschikt: aanwezigheid van een mannen- en/of vrouwentoilet, met al dan niet een vuilbakje; is het toilet toegankelijk voor rolstoelgebruikers of is er een verzorgtafel aanwezig. 
Meer info vind je op de website van Roeselare.
 
Overzicht openbare toiletten in het centrum:

-    KOERS (Polenplein 15)
-    ARhus (De Munt 8)
-    Parking De Munt (Henri Horriestraat 29)
-    Paterskerk (Delaerestraat 20)
-    Stadhuis (Botermarkt 2)
-    Station (Stationsplein 55)
-    Wallenparking (Wallenstraat 49)

CORONAMAATREGELEN

We hopen dat de Instaroute #VANRSL een succes mag worden. Uiteraard houden we het veilig en rekenen we op de verantwoordelijkheid van iedereen om de geldende coronamaatregelen op te volgen.

 

De stad zorgt ervoor dat alle activiteiten op een veilige manier kunnen doorgaan, met respect voor de basisregels zoals handen ontsmetten, mondmaskerplicht en afstand houden.

 

Meer informatie hierover hier.